Julafton.-::- Julekram -::-

23 December.

Imorgon är det självaste Julafton och Tomten kommer med klappar till oss. Kanske får du några pysselsaker i dina paket. Jag hoppas att Tomten har läst min önske lista :)

Jag bjuder på inspiration till nyår. Gör en maffig rosett att pryda Nyårsskumpan med. Det som behövs är ett brett band gärna med ståltråd i sidorna och ståltråd att binda ihop rosetten med.En närbild på Nyårskortet.Ha en bra dag före dopparedagen.

-::- Kram Anna -::-

Årets Julklapp....

Det sägs att årets julklapp kommer att bli  "En upplevelse". Kanske du har köpt ett presenkort på massage, biljetter till en musikal eller dylikt. Jag har iaf en sådan julklapp som  ska ges bort, men vad det är och till vem kan jag ju inte avslöja här :)
Här kommer några idéer från mig hur du kan ge bort den.Ett kort med två fickor att stoppa presentkort i.Ett kort med en ficka att stoppa pengar, presentkort eller en skiva i.Ett slags kuvert med utdragbar tag att fästa presentkort på. Här kommer en liten beskrivning hur jag gjort dom.
(hojta gärna till om den är obegriplig, tycker själv att jag är luddig)Skar till ett papper 30*12 cm. Biggade pappret på mitten och 1 cm in på vardera långsida. Klippte bort det invikna på "framsidan". Ritade en halvcirkel på mitten av överkanten och klippte bort.Chalkade alla kanter och limmade ihop. Sen är det bara att dekorera.
Tagen att ha inuti gjorde jag 9*14 cm stor.
(Alla mina motiv är målade med avkarellfärg på kaka på 200g akvarellpapper.)

Det översta kortet med snögubben på lottar jag ut till en av er som lämnar en kommentar efter er. Drar en vinnare imorgon.

Ha en bra dag!

-::- Kram -::-

18 december

Ännu är julkorten inte slut :)Färglaggt med akvarellfärg på 200g akvarellpapper. Mönsterpapper från Basic Grey.
Kortet kommer att landa hemma hos en pysselvän.

Idag kommer min sambo hem efter att ha varit i Frankrike och jobbat i 6 dagar. Ska bli skönt! Både jag och lilla M längtar efter honom.

-::- Kram på er -::-

Ett Grattiskort

Har gjort ett Grattis kort mitt i Julruschen till en som fyller år i morgon.Färglagt med akvarell färg på 200g akvarellpapper. Alla mönsterpapper från Basic Grey. Blommor från Prima.

Lägger oxå ut ett litet kort på lillkillen :)-::- Tjipp och hej -::-

Julegrisar

Nu är det inte många dagar kvar tills Julkorten ska ligga på postlådan. Har du hunnit att göra alla dina Julkort???
Som ni kanske har sett i tidigare inlägg så ligger jag risigt till på Julkortsfronten. Nu behöver det gå snabbt och undan.
Så kommer ett tips här från mig som gör att det går lite fortare. Idén kom när jag här om dagen satt och skulle färlägga grisar. Tror jag satt i över en timme med att måla en gris rosa....och tänkte att det här är ju ohållbart.

Det här behöver du: Torrchalk, sax, lim,calligrafipenna med bredspets, 3-d kuddar och uppstämplade grisar på rosa och vitt papper.Klipp ut hela grisarna ur det rosa pappret. Av den vita grisen klipper du ut knappar, vinge och innerörat.
Sedan drar du med calligrafipennan runt ytterkanten på alla delarna. Det syns väldigt dåligt men på den vänstra har jag dragit med pennan och inte på den högra.Då är det dax att "sminka" grisen. Sminka rosa runt ytterdelen av rosa grisen, lite vitt på skinkan och kinden och grått där jag vill ha mera skuggning. På vingen och innerörat använder jag mig av  blått oxå där i ytterkanterna. Knapparna gör jag först bruna och sedan svarta längst ut i kanten.

Limmar på vinge, öra och knappar. Nu är dom klara att sätta på kort.


Här kommer två griskort med lite dekoration för det handlade ju om att spara tid :)
Har du något tips på hur du gör snabba snygga Julkort?? Dela gärna med dig till mig genom att lämna en kommentar.

Ha det gott!!

-::- Kram -::-

12 December

Oj oj, vad tiden går fort bara 12 dagar kvar till Jul.
Kan summera mina julkort nu som jag har till mig själv och det är 6 st. Gissa om jag ligger efter på den fronten.....
Skulle väl behöva minst 15 st till OCH hur ska jag hinna det innan den 16?????

Här kommer 2 st.Färglaggt med akvarellfärg. Papper från Basic Grey. Grankvisten är en punch.Färglaggt med akvarellfärg, löven är Qk.

Ha en trevlig helg!!!

-::- Kram -::-

Anna har namnsdag idag :)

Idag är det Anna dagen, så GRATTIS till alla som heter Anna på namnsdagen.


Idag är det min dag i hÄnglabloggen och det här blev mitt tips idag. En variant på godispåse som man kan ge bort i Juletid.Här kommer beskrivningen: Använd dig av ett mönsterpapper 30*30 av tjockare sorten.Vik först på 7,14,21,28 cm på längden. Vik 7 cm upp i nederkant och klipp sedan upp i alla 4 vikningarna. Den lilla snutten på kanten klipper du bort helt. Chalka kanterna.Då var det dax att limma i hop påsen. Jag använde mig av dubbelhäftande tejp som jag satt på den lilla kanten.Limma ihop botten.Vik försiktigt ihop toppen. Sen är det bara att släppa lös fantasin och dekorera påsen.
(Är det något som fattas eller ni undrar över i beskrivningen så hojta till)Här har jag stansat ut stjärnor på en cardstocks remsa 5*30 cm och limmat på pappret. Sidorna på påsen blev 8 cm breda. Har satt fast stjärnor på ståltråd.Denna lilla påse är sidorna 5 cm breda på. Oxå på denna har jag fäst stjärnor på ståltråd.

Ha en bra dag och lämna gärna ett spår så kan jag kika in hos dig!

-::- Kram -::-

Några Julkort.

Ett snabbt litet inlägg får det bli, ska se på film med sambon.

Här kommer tre Julkort:Det var det det. Ha det gott mina besökare vi syns en annan dag!

-::- Kram -::-

Adventskalender på hÄnglarbloggen

Idag är det min dag att göra ett Adventskalenderinlägg i hÄnglarbloggen.  Här kommer det:

Här kommer ett tips om att skapa enkla bordsplaceringskort till Julbordet.

Jag använde tjockare mönsterpapper  som jag skar till 7*9 cm stora bitar. Perfekt att dyka ner i spillbits låda och titta vad man har. Vek dom på mitten, chalkade kanterna, ritade stygn i ytterkant och limmade på de utklippta små hÄnglarna. Namnen har jag skrivit ut på datorn och klippt till.Om du vill vara med i en utlottning och kanske ha turen att vinna denna lilla påsen med bordsplaceringskort gå då in på hÄnglabloggen och lämna en kommentar innan 21.00 ikväll.

-::- Ha en bra dag -::-

3 December

Här är det grått och trist väder. Såg lite på Skidskytte i dag, blev avis för i Östersund snöade det.

2 Julkort med dom underbart fina JulhÄnglarna från i år.I dag var vi på 8 månaders kontroll på BVC. Lille M väger nu 8880 och är 73 cm lång. Vi har fått en ny BVC sköterska och hon kändes bra. Som ni ser så ligger han på mage och har börjat skuta sig lite bakåt så snart blir det väl full rulle här hemma om dagarana.

Vernissage på Juniform

I dag är det vernissage inne på Juniform. Gå in och kika på allt fint folk skapat.

Här kommer mitt bidrag.Jag har gjort ett popup kort. Bakgrunden har jag gjort i olika lager. Färglaggt  på 200g akvarellpapper.
Stämplar från hÄnglar och stÄnglar.

   

Så här ser framsida och baksidan ut.

Mitt bidrag ska jag skicka till Johanna.B och jag kommer att få detta fina bidrag från The M Family.....

-::- Ha en bra dag -::-

Full rulle med Julpyssel....

Det har i helgen skapats för fullt. Har bla gjort mitt bidrag till Utställningen som sker imorgon på Juniform.

Har oxå gjort några Julkort. Här kommer ett av dom.Färglaggt med akvarellfärg på 200g akvarellpapper. Gamla papper från Basic Grey.

-::- Ha det gott!!!
-::-

RSS 2.0